x
  • Reload captcha


  • Pamiętaj, że wyrażona przez Ciebie zgoda może zostać w każdym momencie odwołana, co poskutkuje wyłączeniem Twojej osoby od otrzymywania newslettera od naszej firmy. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem dotychczasowego przetwarzania Twoich danych osobowych.

    Nie dziękuje, nie chce się zapisywać

    Olej Makadamia

    MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL Olej otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno orzechów drzewa Macadamia, pierwotnie występującego w Australii I Nowej Zelandii. Olej w kolorze od żółtego do brązowego o orzechowym zapachu. Dobrze znosi wysokie temperatury. Podstawowe składniki oleju macadamia to: - nienasycone kwasy tłuszczowe ( 57% kwasu olejowego, 25% kwasu oleopalmitynowy) - nasycone kwasy tłuszczowe do 15% - witaminy A i z grupy B oraz E - oligo i mikroelementy. Ze względu na swoje właściwości pielęgnacyjne, znajduje szerokie zastosowanie w produkcji kosmetyków. Ma działanie regenerujące, nawilżające. Dzięki dużej zawartości kwasu oleopalmitowego niweluje działanie wolnych rodników , czyli opóźnia procesy starzenia skóry. Nadaje się do kazdego typu skóry, a w szczególności do skóry suchej, złuszczającej się i wrażliwej (łagodzi podrażnienia). Zapobiega odwodnieniu skóry (działa jak ludzkie sebum) i pomaga w walce z cellulitem.

    Love me green pl@love-me-green.com https://love-me-green.pl/skin/frontend/lovemegreen/default/images/lmglogo.png