x
  • Reload captcha


  • Pamiętaj, że wyrażona przez Ciebie zgoda może zostać w każdym momencie odwołana, co poskutkuje wyłączeniem Twojej osoby od otrzymywania newslettera od naszej firmy. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem dotychczasowego przetwarzania Twoich danych osobowych.

    Nie dziękuje, nie chce się zapisywać

    Olej migdałowy

    PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL* Olej migdałowy otrzymuje się z nasion migdałowca. Uniwersalny kosmetyk, używany od wieków, nadaje się do każdej cery. Jes to lekki olejek i stosunkowo mało tłusty. Bardzo dobry do pielęgnacji skóry niemowląt. Łagodzi podrażnienia. Nie lubi wysokich temperatur, dlatego powinien być przechowywany w przedziale od 15 do 25 stopni Celciusza, najlepiej w butelce z ciemnego szkła. Podstawowe składniki oleju migdałowego to triglicerydy kwasu oleinowego i linolowego, witaminy A i E. Właściwości: - odżywczy - bardzo dobrze nawilża skórę - ujędrnia i uelastycznia skórę (polecany do pielągnacji skóry całego ciała wczasie ciąż - odbudowuje mikroflorę skóry - działa odmładzająco - ujednolica koloryt skóry - wzmacnia barierę immunologiczną skóry

    Love me green pl@love-me-green.com https://love-me-green.pl/skin/frontend/lovemegreen/default/images/lmglogo.png